Ga direct naar de inhoud.

Opening Zalencentrum 'Hemelsblauw' en Regenboogkerk

woensdag 14 december 2016

Westland krijgt er een prachtige concertzaal bij. Hier is ruimte voor muziekconcerten en voor cultureel en sociaalmaatschappelijke activiteiten zoals tentoonstellingen, oefenruimtes voor muziekgezelschappen, dans- en kaartclubs. Ook zijn er uitstekende faciliteiten voor zakelijke bedrijfsbijeenkomsten, congressen en vergaderingen. De zalen kunnen particulier en zakelijk gereserveerd worden voor feesten en herdenkingen tot wel 400 personen.

Bij een nieuw multifunctioneel centrum hoort ook een nieuwe naam. Het zalencentrum heet voortaan ‘Hemelsblauw’ en ook de Regemboogkerk zal een andere naam krijgen. Zo laat de Protestantse Gemeente Honselersdijk zien met haar tijd mee te gaan, waarbij maatschappelijke participatie en toekomstgericht denken voorop staan.

De kerkgemeente heeft na uitvoerige studie gekozen voor een volledige restauratie en renovatie met daaraan gekoppeld de inzet van zalencentrum en kerkgebouw als multifunctioneel centrum, geschikt voor kerkelijke, culturele, zakelijke en sociaal-maatschappelijke evenementen. Op 15 februari 2016 werd begonnen aan de restauratie en renovatie van de Regenboogkerk en het bijbehorende zalencentrum. Vanaf 1 september 2016 kon het zalencentrum in gebruik worden genomen en vanaf zondag 18 december 2016 zullen de kerkdiensten in de vernieuwde Regenboogkerk gehouden worden.

Op zaterdag 17 december 2016 is er een feestelijk openings concert van 13.30 tot 16.30 uur, waarbij het prachtige Öhms-orgel bespeeld zal worden door de eigen organist Alexander Prins. Daarnaast treden diverse solisten en koren uit de regio op. Aanmelden hiervoor kan nog via kerkrentmeesters@pkn-honselersdijk.nl. Op zondag 18 december 2016 vindt de eerste feestelijke kerkdienst in het vernieuwde kerkgebouw plaats.

Bekijk hier de volledige advertentie in Het Hele Westland van woensdag 14 december 2016.